Veelgestelde vragen

De Covid Behavioural Challenge is er voor iedereen met een leeftijd van 18 jaar of ouder die affiniteit en ervaring heeft met gedragswetenschappen (zoals bijvoorbeeld sociale psychologie en/of gedragseconomie). Je kunt deelnemen met collega’s of in samenwerking met andere bedrijven, maar ook alleen of met andere bekenden. Een KVK-inschrijving is niet verplicht. Werk je bij of heb je een bedrijf dat gevestigd is buiten Nederland? Dan kun je alleen deelnemen als je samenwerkt met een Nederlands bedrijf die de hoofdinschrijver is.

De jury selecteert voor iedere challenge een top drie van de beste ideeën. Zij vallen allemaal in de prijzen. Er zijn in totaal dus negen winnaars.

We begrijpen dat je hier benieuwd naar bent! De bedragen zijn als volgt:

  • Eerste prijs: €15.000,-
  • Tweede prijs: €10.000,-
  • Derde prijs: €5.000,-

Gedragsverandering is maatwerk. Zo denkt de jury er ook over. Juist de kleine details maken een idee meer of minder kansrijk. Daarom behandelen wij elk idee als unieke inzending. Per idee beoordelen we de verwachte impact, de kosten, de opschaalbaarheid en het plan voor een effectmeting of praktijktest. We zijn ervan overtuigd op deze manier een goede top drie per challenge te kunnen maken!

Ja, je mag aan alle drie de challenges meedoen. Let wel: per challenge kun je maar één idee insturen. Bij meerdere inzendingen per challenge wordt alléén naar de eerste gekeken.

Ja, dat is mogelijk. Er kan wel maar één persoon worden opgegeven als de hoofdinschrijver. Het prijzengeld wordt – bij winst – altijd uitgereikt aan de hoofdinschrijver. Hij of zij is verantwoordelijk voor de verdeling ervan.

Ja dat kan, mits de hoofdindiener een Nederlandse partij of persoon is.
  • Medewerkers van Rijksoverheid en bedrijven binnen de Behavior Change Group
  • Minderjaren (jonger dan 18 jaar)
  • Buitenlandse partijen, behalve wanneer zij samenwerken met een Nederlandse partij die de hoofdindiener is

De deadline voor de challenges is vastgesteld op 31 december 2020. Ideeën die we na deze datum ontvangen, komen helaas niet meer bij de jury terecht.

De prijsuitreiking vindt plaats op 26 januari van 16.00 – 17.00; dit gebeurt tijdens een besloten bijeenkomst. Afhankelijk van de COVID-maatregelen op dat moment maken we een keuze voor een fysieke of digitale uitreiking.

Dat ligt eraan. Als jouw idee is uitgeroepen tot winnaar, dan gaan de auteursrechten over naar Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL). Heb je niet het winnende idee ingestuurd? Dan behoud je auteursrecht op jouw eigen idee.

Proficiat! Wij nemen na de prijsuitreiking contact met je op om de vervolgstappen te bespreken en ervoor te zorgen dat het geldbedrag goed bij jou terechtkomt.

Daarnaast kijken we bij de winnende ideeën of er een praktijktest uitgevoerd kan worden en wordt er gekeken hoe elementen van de winnende ideeën geïntegreerd kunnen worden in (beleids)maatregelen en campagnes.”

Covid Behavioural Challenge

De Covid Behavioural Challenge wordt georganiseerd door Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL) en Behavior Change Group. Beide partijen zetten gedragsinzichten in om vooruitgang en verandering in de praktijk te realiseren.

Meer weten? Bekijk de websites 
binnl.nl en gedragsverandering.nl.

Contact

info@covidbehaviouralchallenge.nl

Covid Behavioural Challenge

De Covid Behavioural Challenge wordt georganiseerd door Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL) en Behavior Change Group. Beide partijen zetten gedragsinzichten in om vooruitgang en verandering in de praktijk te realiseren.

Meer weten? Bekijk de websites 
binnl.nl en gedragsverandering.nl.